اگر دکوراسیون منزل یا محل کارتان یکنواخت شده و یا جذابیت خود را برایتان از دست داده با تغییری کوچک و کم هزینه می توانید روح و تازگی را به آن برگردانید. خرید تابلو فرش ماشینی یا دستباف با بهترین کیفیت و وضوح عالی در جذابیت دکوراسیون تاثیری عالی خواهد داشت. نصب آن را هم می توانید به دو صورت قاب شده و بدون قاب بر روی دیوار انجام دهید. البته برخی افراد بنا به سلیقه شخصی مایل هستند تابلو فرش های بزرگ، مثل 1 در 1.5 یا 6 متری را بر روی زمین انداخته و به عنوان قالی و فرش از آن استفاده کنند. جهت تصمیم گیری برای خرید تابلو فرش ماشینی یا دستباف باید خصوصیات و کارکرد هر یک را بدانید. با ادامه این نوشته همراه باشید تا با ویژگی تابلو فرش ماشینی و دستباف آشنا شوید و بهتر بتوانید برای خرید آن تصمیم بگیرید.
تفاوت تابلو فرش ماشینی و دستباف
با توجه به افزایش قیمت ها، تابلو فرش ماشینی یا دستباف به ترتیب به عنوان دو گزینه قیمت مناسب و گران قیمت تر و با ارزش و اصالت در دسترس مشتریان قرار دارد. آن چه هنگام خرید تابلو فرش اهمیت دارد کارایی و انتظاری است که از آن دارید. اگر به تابلو فرش به عنوان یک سرمایه نگاه می کنید که بعدا امکان فروش آن را داشته باشید البته تابلو فرش دستباف کالای مناسب شما است. اما اگر می خواهید تابلو فرش، زیبایی و نمای جذاب و منحصر به فردی در چیدمان منزل شما داشته و از سوی دیگر قیمت آن هم مناسب باشد، پیشنهاد ما قطعا تابلو فرش ماشینی کاشان خواهد بود.

تابلو فرش ماشینی بهتره یا دستباف؟
در سال های اخیر تولید تابلو فرش ماشینی شاهد بهبود چشمگیر در کیفیت بوده است. از سوی دیگر دوام و طول عمر آن نیز مطلوب بوده و خرید تابلو فرش ماشینی کاشان دغدغه مشتریان در این زمینه را نیز رفع کرده است. چون تابلو فرش ماشینی با الیاف اکریلیک یا پلی استر بافته می شود که جزء الیاف درجه یک به شمار می روند. انتخاب یکی از این دو نخ با توجه به میزان رنگ پذیری و سایر عوامل فنی تولید انجام می شود. از طرفی به دلیل بالاتر بودن سرعت و سهولت در تولید جدید ترین تابلو فرش ماشینی، تنوع طرح در آن بسیار زیاد است و شما می توانید یک تابلو فرش ماشینی درجه یک با موضوعات و مناظر خاص و جدید با کمترین قیمت و بهترین وضوح و کیفیت در اختیار داشته باشید.
یکی از مزایا یا برتری های تابلو فرش ماشینی نسبت به دستبافت این است که شما می توانید منظره ای را که خودتان عکاسی کرده اید و یا طرح خاصی که در میان تابلو فرش های دستباف پیدا نمی کنید در کمترین زمان و ساده ترین فرآیند سفارش و تولید، به یک تابلو فرش ماشینی زیبا تبدیل کرده و در نهایت محصولی ماندگار و خاطره انگیز داشته باشید.
انواع تابلو فرش ماشینی از نظر شیوه تولید
تابلو فرش ماشینی یا دستباف دو شیوه اصلی تولید مدرن و سنتی می باشد. تابلو فرش ها از دیرباز در ایران به صورت تابلو فرش دستباف بوده اند که طی دو دهه اخیر با ورود ماشین آلات به صنعت فرش ماشینی کاشان، تابلو فرش ماشینی دستباف گونه 1000 شانه و 1200 شانه نیز در کاشان و آران و بیدگل تولید شده است. البته تولید تابلو فرش ماشینی خود به 3 شیوه انجام می شود:
بافت به سبک قدیمی و کلاسیک
تابلو فرش ماشینی ابتدا با همان دستگاه های بافت فرش و با همان شیوه بافت فرش ماشینی تولید می شد. یعنی طرح اولیه را با نخ خاب رنگی که برای بافت فرش ماشینی استفاده می شد در قالب تابلو فرش ماشینی می بافتند. تابلو فرش های ماشینی ابتدا با رنگ های محدود در سیستم بافت فرش طراحی می شدند و از این رو 8 رنگ و یا حداکثر 10 رنگ بودند. این نوع سبک تولید به دلیل ظهور تابلو فرش چاپی، در چند سال اخیر محدود به تولید تابلو فرش آیه و منظره گردیده است.
تابلو فرش ماشینی چاپی
شیوه کلاسیک تولید تابلو فرش را که در قسمت قبل توضیح داده شده با تابلو فرش بافت می شناسند. این در حالی است که تابلو فرش چاپی هم ابتدا با الیاف فرش ماشینی به صورت سفید بافته می شود، سپس رنگ فرش به گره ها تزریق و طرح روی آن پیاده می گردد. در نتیجه در هر دو شیوه، تابلو فرش بافت می شود. شیوه چاپ تصویر روی تابلو فرش سفید باف به دو صورت انجام می گیرد:
تولید به شیوه سابلیمیشن
در تابلو فرش سابلیمیشن طرح با نوعی دستگاه به همین نام چاپ زده می شود. این دستگاه برای تولید تابلو فرش و محصولات با ابعاد کوچک به کار می رود. نفوذ رنگ با ماشین سابلیمیشن در خاب محصول تا عرض یک و نیم میلی متر است که برای تابلو فرش ماشینی با توجه به کارایی و نوع استفاده از آن مطلوب می باشد، چون مصرف زیر پا ندارد و صرفا روی دیوار نصب می شود. در نتیجه قطر زیادی نیاز ندارد و این میزان نفوذ رنگ در نخ برای آن کافی است.
تولید به شیوه کلاریس
تابلو فرش کلاریس نوع دیگر تولید تابلو فرش ماشینی قیمت مناسب می باشد که تا مرحله بافت تابلو فرش به صورت کاملا سفید با تابلو فرش سابلیمیشن یکسان است. تنها در نوع ماشین چاپ طرح تفاوت دارند. در این جا از ماشین کلاریس استفاده می شود که قابلیت چاپ فرش های بسیار بزرگ را نیز دارد، مثلا 12 یا 15 متر. از آن جا که با این دستگاه، فرش هم بافته می شود، نفوذ رنگ به طور کامل انجام می گیرد تا مقاومت فرش در پا خوردن بیشتر باشد. همان طور که گفتیم این دستگاه برای چاپ از تابلو فرش ماشینی تا فرش ماشینی در ابعاد بزرگ می تواند به کار رود.
نکته قابل توجه در بافت تابلو فرش ماشینی جدید در سال های اخیر، وضوح و کیفیت بی نظیر آن ها است. به طوری که می توان ادعا کرد تولید تابلو فرش چاپی تحولی چشمگیر و بی نظیر در صنعت تابلو فرش ماشینی به حساب می آید. به گونه ای که رزولیشن بالا و کیفیت خیره کننده آن حیرت انگیز بوده و گاها در یک نگاه نمی توان تشخیص داد که محصول پیش رو یک تابلو فرش ماشینی است یا یک تصویر معمولی.

بزرگ ترین تولید کننده و مرکز فروش تابلو فرش ماشینی در ایران
شهرستان کاشان و آران و بیدگل از توابع استان اصفهان و در فاصله 100 کیلومتری قم و 250 کیلومتری از تهران قرار دارند. این شهرها از خاستگاه های تولید فرش دستباف از زمان های بسیار دور بوده اند. یکی از دلایل آن هم ریشه در تولید مواد اولیه مانند پنبه به صورت گسترده دارد که در کارخانجات ریسندگی و بافندگی کاشان و ایران مورد استفاده قرار می گرفت و حتی صادرات آن به کشورهای دیگر جهان را نیز شاهد بودیم.
برای اولین بار در صنعت فرش ماشینی کاشان در دهه 70 تابلو فرش ماشینی با 350 و 440 شانه با نخ بی سی اف در 6 رنگ تولید گردید که به آن تصویر می گفتند. عنوان تابلو فرش ماشینی بعدا در دهه 90 با بافت تابلو فرش آیه و منظره در ابعاد 50 در 70 و 50 در 100 رایج شد. برای داشتن تعداد رنگ بیشتر از ترکیب رنگ های ثابت به شیوه اسپرت کردن استفاده می شد که در آن دوران بسیار پر فروش و پر مخاطب بود و باعث شگفتی همگان گردید.
اولین تابلو فرش ماشینی درجه یک کاشان با طرح آیه و منظره 8 و 10 رنگ 700 شانه 2550 تراکم تولید شد که به دلیل کیفیت بالا و تعداد رنگ بیشتر بسیار زیبا و چشمگیر بود و مورد توجه قرار گرفت. جدید ترین تابلو فرش ماشینی در دهه ۹۰ و با ورود ماشین آلات 1000 شانه و 1200 شانه و 1500 شانه تولید شد و توجه تولید کنندگان و مصرف کنندگان را به خود جلب کرد. این تابلو فرش ماشینی دستباف گونه بود و از لحاظ رخ ظاهری بسیار به تابلو فرش دستباف شباهت داشت. در نتیجه امکان بافت طرح های بسیار ریز بافت تر هم فراهم شد. طرح های مینیاتوری را پیش از این در تابلو فرش ماشینی یا دستباف شاهد بوده ایم. اما با پیشرفت فناوری ها، تولید تابلو فرش طرح مینیاتوری استاد فرشچیان با بهترین کیفیت و وضوح بالا انجام شد.
همان طور که می دانیم مینیاتور ایرانی دارای جزئیات بسیار زیادی است. اما در شیوه جدید تولید تابلو فرش ماشینی تمام جزئیات و طیف رنگ ها به خوبی نمایش داده می شود. علاوه بر تابلو فرش مینیاتوری، آثار هنرمندان غربی و اروپایی هم با همان جزئیات و کیفیت به صورت تابلو فرش تولید شد و بدین ترتیب محصولی به نام تابلو فرش اروپایی و فرانسوی نیز به انواع طرح های تابلو فرش ماشینی کاشان اضافه گردید. از شاخص ترین طرح های تابلو فرش اروپایی و فرانسوی می توان به تابلو فرش شام آخر داوینچی اشاره کرد.
خلاقیت و نوآوری در طرح های تابلو فرش ماشینی به همین جا ختم نشد و تولید کنندگان امکان تبدیل تصاویر دلخواه مشتری به تابلو فرش ماشینی را فراهم کردند. مشتریان با تبدیل عکس چهره به تابلو فرش از این قابلیت به خوبی استقبال کردند. در سال های اخیر و با تولید تابلو فرش ماشینی چاپی، بافت تابلو فرش چهره و سفارشی به علت بالا رفتن کیفیت و تعداد گره که باعث می شود عکس چهره بهتر نمایش داده شود تقاضا و فروشی بی سابقه را تجربه کرد.

از صفر تا صد مراحل تولید تابلو فرش ماشینی یا دستباف
تابلو فرش ماشینی یا دستباف هر کدام مراحل خاص و متفاوتی در فرآیند تولید خود دارند. بر خلاف تابلو فرش دستباف که تماما با دست و به کارگیری ابزارها و دستگاه های ساده بافته می شود، تابلو فرش ماشینی را طی فرآیندهایی پیچیده با ماشین آلات الکترونیکی و اروپایی تولید می کنند. مراحل بافت تابلو فرش ماشینی به طور قدم به قدم در ادامه آمده است.
طراحی در کامپیوتر: در تولید تابلو فرش ماشینی منظره طراح تصویر مورد نظر را انتخاب و در برنامه های نقش ساز نقطه می کند. در این مرحله تبدیل تصویر اولیه به پیکسل و طراحی در کامپیوتر انجام شده و سپس به فایل مخصوص برای بافت در دستگاه تبدیل می شود.
بافت توسط ماشین آلات بافت فرش: فایل طراحی با نظارت بافنده پس از قرار گرفتن در کامپیوتر دستگاه فرش، بافته می شود. در روند تولید به این شیوه ۲ عدد تابلو فرش هم زمان تولید می گردد. در صورت بافت مجدد، عملیات طراحی برای دفعات بعدی نیاز نیست و فقط بافت و تولید انجام می گیرد. در بافت تابلو فرش ماشینی به شیوه قدیمی آن را با نخ خاب رنگی می بافند. این امر در تابلو فرش ماشینی یا دستباف مشترک است. اما در شیوه جدید، تابلو فرش ماشینی در این مرحله به صورت خام و سفید بافته می شود.
پرداخت در آهار و تکمیل: تابلو فرش ماشینی پس از خروج از دستگاه به مرحله آهار و پرداخت می رود. پس از پرز گیری و عملیات آهار دوردوزی می شود و سپس به آن ریشه اضافه می کنند. در این مرحله بافت تابلو فرش ماشینی کلاسیک پایان می یابد و آماده نصب در قاب و تحویل به مشتری است.
این مراحل برای تابلو فرش ماشینی چاپی کمی متفاوت است. به این صورت که پس از بافت تابلو فرش به صورت سفید و سپس پرداخت و پرزگیری در مرحله آهار و تکمیل، طرح تابلو فرش با دستگاه دیگری روی آن چاپ می شود و در آخر ریشه و زیگزاگ به آن اضافه می شود.
روند تولید تابلو فرش ماشینی همیشه رو به جلو بوده و همواره نوآوری های جدیدی در این صنعت در حال شکل گیری است. از بارزترین آن ها را می توانید در بافت تابلو فرش ماشینی چهره 1000 شانه 3000 تراکم و تابلو فرش مینیاتوری و منظره 1200 شانه و تابلو فرش 1500 شانه چهره و مینیاتوری ببینید.

مزایا و معایب بافت به شیوه کلاسیک
بافت تابلو فرش ماشینی در کیفیت های 1500 شانه و 1600 شانه اوج دیگری از پیشرفت و ظریف بافی را نشان می دهد که علاوه بر تقاضای داخلی، به سایر کشور ها نیز صادر می گردد. در این شیوه تولید، مدت طراحی و بافت حدود یک هفته تا ده روز می باشد و حوصله و تخصص طراح و همین طور تعداد رنگ ثابت برای زیبا تر شدن طرح بسیار مهم است. زیرا ماشین الات بافندگی 8 یا 10 رنگ در روند تولید دارند که شید رنگ آنها با توجه به نوع محصول ثابت است و طرح مورد نظر باید با رنگ بندی شرکت همخوانی داشته باشد. در این سبک تولید طیف رنگ ها قابل پیاده سازی نیست. به طور مثال اگر در طرح رنگ زرد وجود داشته باشد فقط یک شید از آن در محصول نهایی مشاهده می شود.
مزیت های شیوه چاپی
در تابلو فرش ماشینی کاشان به شیوه چاپی هیچ گونه محدودیت رنگی وجود ندارد و طیف وسیعی از رنگ های مختلف در این محصول مشاهده می شود. به طور مثال اگر در تصویر اولیه 5 شید متفاوت از رنگ آبی وجود داشته باشد همان ها در تابلو فرش بافته شده هم دیده خواهد شد. از این رو شما یک تابلو فرش ماشینی با وضوح بی نظیر و بسیار با کیفیت خریداری خواهید نمود. زمان تولید در شیوه جدید به 24 الی 48 ساعت کاهش یافته و زمان تحویل تابلو فرش ماشینی به شما 5 روز خواهد بود. این زمان بسته به شرایط تولید می تواند به 3 الی 4 روز هم کاهش پیدا کند.
بالاخره تابلو فرش ماشینی یا دستباف بخرم؟
همان طور که گفتیم تابلو فرش ماشینی یا دستباف هر کدام مزیت های خود را دارند و شما باید بر اساس اولویت ها و بودجه خود از میان آن ها انتخاب کنید. اگر به دنبال طرح های خاص و تابلو فرش مدرن هستید به جرئت می توان گفت فروشگاه اینترنتی فرشخونه بزرگ ترین و بهترین مجموعه تابلو فرش ماشینی با موضوعات تابلو فرش گل و گلدان، تابلو فرش پرتره و سفارشی، تابلو فرش مذهبی، تابلو فرش حیوانات، تابلو فرش اروپایی و فرانسوی و … را در اختیارتان قرار داده است. از سوی دیگر تنوع قاب تابلو فرش نیز در این مجموعه بی نظیر است. در نتیجه شما می توانید تابلو فرش و قاب آن را همزمان خریداری نمایید و آماده نصب تحویل بگیرید. فرشخونه امکان خرید تابلو فرش ماشینی با پرداخت بیعانه و تسویه درب منزل را نیز برای شما فراهم کرده است. قیمت تابلو فرش ماشینی با وجود ارسال رایگان آن کاهش قابل ملاحظه ای خواهد داشت.
از اینکه این نوشته را برای مطالعه انتخاب کردید متشکریم. لطفا با علامت زدن ستاره های زیر میزان رضایت خود را از آن اعلام نمایید.